|

Dramatický zápas rozhodla penalta Ropického, Trutnov vyrovnal sérii

Domácí vstoupili do utkání oslabeni o pět hráčů základní sestavy. Naopak hosté v plné síle na náš tým vlétli a hned na začátku si vytvořili tlak. Do vedení šel ale Trutnov, zásluhou Chytráčka. Hosté vyrovnali po šesti minutách hry ve druhé části. Domácí šli ve třetí třetině zásluhou Rejzka znovu do vedení, ale hosté za další dvě minuty vyrovnali. Utkání tak šlo do prodloužení. V něm byl lepší Trutnov, ale gólmana nepřekonal. V nájezdech vstřelili domácí dva góly a jelikož hosté proměnili jen jeden, mohl se tak z vítězství radovat Trutnov.

TRUBNS
Trutnov
ČF2

25.03.2009
18:00
3:2 sn
(1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Benešov
Branky a nahrávky: 7. Chytráček (Jindřich), 52. Rejzek (Jindřich, Chytráček), rozhodující nájezd Ropický - 26. Moravec (Vacek, Verbík), 54. Macek (Pešek). Rozhodčí: Wagner. Vyloučení: 8:14 + navíc Jágr (Benešov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváci: 800.

Trutnov: Ševčík - Jaroměřský, Chaloupka, Hornyš (32. Tomáš), Rejzek, Marša, Drtina - Andres, Mikšovský, Hruška - Jindřich, Chytráček, Potůček - Nakládal, Havlíček, Ropický.

Benešov: Malík - Macek, J. Verbík, Pešek, Zeman, Košatka, R. Verbík - Kocman, Kaňka, Kounovský - Novák, Holánek, Jágr - Peťovský, Vacek, Moravec.

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a hned ve druhé minutě mohli jít do vedení, ale Ševčík samostatný nájezd Moravce s přehledem chytil. Postupem času se ale domácí dostali do hry a poprvé v 6. min. se také prosadili, když střílel po přihrávce Hrušky těsně vedle Mikšovský. Trutnov ukázal svou sílu ale hned za další minutu. Jindřich objel bránu a našel mezi kruhy Chytráčka, který prostřelil gólmana – 1:0. V 15. min. zavezl puk do pásma Potůček, našel před bránou Jindřicha, který z první jen těsně minul poloprázdnou bránu. Dvě minuty před koncem vypálil tvrdě Ropický, ale jen přímo do gólmana. Před koncem třetiny si hosté vytvořili neuvěřitelný tlak. Puk létal kolem trutnovské branky z jedné strany na druhou a domácí nebyli schopni puk vyhodit. Obrovský tlak ukončila, a domácí tým vysvobodila, až siréna časomíry.

Ve druhé třetině se hra znovu vyrovnala. Byl to ale benešovský Moravec, který ve 26. min. tvrdou ránou mezi kruhy propálil Ševčíka a vyrovnal – 1:1. Ve 33. min vypálil Pešek bombu od modrý, ale Ševčík jeho pokus zlikvidoval efektním zákrokem. Za další dvě minuty jeli dva na jednoho Hruška s Mikšovským, ale prvně jmenovaný nedokázal přesně umístit střílenou nahrávku.

Ve třetí třetině hned po dvaceti vteřinách měl obrovskou šanci Andres, který trestuhodně přestřelil úplně prázdnou bránu. Ve 42. min. dostali domácí výhodu dvojnásobné přesilovky, ale za čtyřicet vteřin nedokázali ani vystřelit. V průběhu třetí třetiny měli více ze hry hosté, ale nechali se zbytečně vylučovat a dostali tak do tlaku Trutnov. V 52. min. po dalším zbytečném faulu hostů si při přesilovce sjel Rejzek z modrý na nahrávku zpoza brány a nekompromisně propálil gólmana – 2:1. V 54. min. se dostal do samostatného nájezdu Jágr, ale Rejzek ho v poslední chvíli zahákoval a hostující hráč nedal. Ve stejné minutě při hře čtyři na čtyři se ale trefil pěkně do šibenice Macek a vyrovnal na 2:2. Dvě minuty před koncem vstřelil kapitán Chaloupka gól, všichni viděli puk za brankovou čárou, ale rozhodčí rozpažil a gól neuznal. Zápas tak směřoval do prodloužení.

V něm byli lepším týmem domácí, na hostující branku létala jedna střela za druhou, ale gólman někdy i se štěstím odolával. Poslední velkou šanci měl půl minuty před koncem Andres, ale schovanou střelu za obráncem napálil jen do gólmana.

V prvních nájezdech nejprve neproměnil Vacek a po něm se naopak trefil Hruška. Druhý nájezd Kaňka sice proměnil, ale po něm se rozjel junior Ropický a zvýšil na 2:1. Třetí hráč Benešova Macek nedal a Trutnov tak po dramatickém průběhu vyrovnal sérii na 1:1.

Další zápas se hraje v pátek v Benešově. Čtvrté utkání je pak na pořadu v neděli v Trutnově. Začátek je v 17:00 hodin.

Ohlasy po utkání

Milan Plodek: "Věděli jsme, že to nebude jednoduchý zápas. Nastoupili jsem do něj v okleštěné sestavě, což mančaft semklo. Kluci hráli jako tým. Zápas byl vyrovnaný. První třetinu jsme odehráli podle našich představ, ve druhé začal hrát soupeř aktivněji, ale my se dnes soubojům nevyhýbaly a Benešov tak nezískával více ze hry. Přesto jsme si hru komplikovali sami. Ve třetí třetině se hra zlepšila, rozhodnout ve svůj prospěch mohly oba týmy. V nájezdech jsme byli šťastnější."

Reportáž: Daniel Havelka