|

Po nedělní výhře jsme se posunuli v tabulce už na šesté místo, rozhodne se v Děčíně

V neděli se čekal na trutnovském zimním stadionu vyrovnaný zápas. To se po několika minutách hry ukázalo jako omyl. Domácí od poloviny první třetiny byli lepší, což potvrdili dvougólovým náskokem. Ve druhé třetině už bylo na hřišti pouze jedno mužstvo. Viditelné to bylo zejména na rozjezděném ledu v hostující třetině. Trutnov ve druhé části přidal ještě další dvě branky a o výsledku bylo prakticky rozhodnuto. Vynikající Ševčík v trutnovské bráně inkasoval až devět minut před koncem, kdy hosté snižovali na konečných 5:1.

TRULTM
Trutnov
37.

08.03.2009

5:1
(2:0, 2:0, 1:1)
Litoměřice
Branky a nahrávky: 12. Andres (Divíšek, Chaloupka), 13. Potůček (Horák), 28. Horák (Hornyš, Potůček), 30. Divíšek (Chaloupka), 45. Králíček (Potůček) - 52. Horejsek (Antoš, Kouba). Rozhodčí: Würtherle. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 560.

Trutnov: Ševčík – Hornyš, Rejzek, Marša, Chaloupka, Tomáš, Mlejnek - Horák, Králíček, Potůček - Hruška, Divíšek, Andres – Nakládal, Havlíček, Chytráček.

Od úvodních minut byl k vidění na obou stranách opatrný hokej, kdy žádný z hráčů nechtěl udělat chybu. Hra se odehrávala převážně ve středním pásmu. Postupem času získávali navrch domácí, kteří se stále více častěji tlačili před gólmana. Ve 12. min. tak přišla zákonitě odměna. Chaloupka našel rozjetého Divíška, který zavezl puk za modrou čáru, počkal na vhodný okamžik a přihrál Andresovi, který vypálil z první a nedal gólmanovi šanci – 1:0. A za další minutu se diváci v krátkém čase mohli radovat podruhé. Horák našel ve středním pásmu rozjetého Potůčka, ten se protáhl kolem obránce, gólmanovi udělal rychlou kličku a bekhendem zavěsil krásně pod horní tyč – 2:0. Poté si vzal hostující trenér oddechový čas. První třetinu odehráli domácí velice zodpovědně, když se nenechali ani jednou vyloučit, naopak na druhé straně pikali tři litoměřičtí hráči.

Do druhé třetiny vstoupili domácí dvojnásobným vyloučením , ale hosté během 45 vteřin nedokázali nic vymyslet. Ve 27. min. se nechali naopak vyloučit hosté. Horák nabral ve středním pásmu rychlost, zavezl puk do útočného pásma, protáhl se ze strany až před bránu a krásnou střelou vymetl pavouky litoměřické brány – 3:0. Přesně v polovině hráli domácí další přesilovku. Trutnovští hráči zamkli svého soupeře v pásmu a vynutili si obrovský tlak. Po zmatku před bránou nedokázal ani jeden bránící hráč odpálit puk do bezpečí a tak nebyl pro Divíška problém doklepnout puk do odkryté brány podél bezmocného brankáře – 4:0. Za další tři minuty na sebe upozornil v trutnovské bráně Petr Ševčík, který neuvěřitelný zákrokem zneškodnil dorážku hostujícího hráče do prázdné brány.

Ve 45. min. zavezl Potůček puk za bránu, podél tyčky ho poslal před bránu, kde stál kapitán Králíček, který přesnou střelou do šibenice zvýšil už na 5:0. V 51. min. byl vyloučen domácí hráč a hosté ke konci přesilovky přeci jen vstřelili po kombinaci zásluhou Horejska čestný gól – 5:1. Dvě minuty před koncem si mohla dvojice Divíšek Andres vylepšit při hře čtyři na čtyři své statistiky, když jeli na jediného obránce, ale gól se jim vstřelit nepodařilo. Trutnov tak získal důležité tři body a nadále má velikou šanci obsadit osmé místo v tabulce po zákaldní části. O tom rozhodne poslední zápas v Děčíně.

Ohlasy po utkání

Milan Plodek: "Soupeř nás zklamal svým přístupem a výkonem. Čekali jsme od něj daleko víc. Byli jsme od počátku lepší a bylo jen otázkou času, kdy vstřelíme góly. K výhře nám stačil výkon na nějakých osmdesát procent, nemuseli jsme šlapat úplně na doraz jako v předchozích zápasech."

Reportáž: Daniel Havelka