|

Trutnov splnil roli favorita a posílá odevzdané Rokycany domů bez bodů

Trutnov nastoupil do utkání jako favorit, což v první třetině potvrdil dvougólovým vedením. Poté je ale před koncem první části poslal rozhodčí do třech a hosté dokázali během jedné minuty vyrovnat. Ve druhé třetině už byli domácí lepším týmem. To potvrdili třetí uklidňující brankou v polovině zápasu. Pojistku v podobě čtvrtého gólu přidal Trutnov hned na začátku třetí třetiny a od té doby na ledě dominoval. Hosté se už na odpor nezmohli a Trutnov si tak připsal „povinné“ tři body.

TRUROK
Trutnov
33.

18.02.2009

5:2
(2:2, 1:0, 2:0)
Rokycany
Branky a nahrávky: 6. Tomáš (Andres, Havlíček), 17. Potůček (Jindřich), 31. Ropický (Potůček), 42. Andres (Havlíček, Divíšek), 57. Divíšek (Havlíček, Andres) - 19. Šindelář (Metlička, Kreuzman), 20. Kovařík (Kreuzman). Rozhodčí: Würtherle . Vyloučení: 4:7. Využití: 0:2. Diváci: 380.

Trutnov: Ševčík – Fejgl, Drábek, Jaroměřský, Marša, Tomáš, Hornyš, Mlejnek - Horák, Jindřich, Potůček - Andres, Divíšek, Havlíček – Chytráček, Ropický, Nakládal.

Hned ve 3. min. chyboval Drábek v rozehrávce a Metlička jel sám na Ševčíka. Ten ale jeho pokus chytil. V 5. min. přišla první akce domácích. Po pěkné kombinaci prvního útoku zakončil závar v útočném pásmu tvrdou střelou Potůček z mezikruží. Za další minutu už ale bylo na zimním stadionu veselo, když se po další pěkné kombinaci domácí poprvé prosadili. Tomáš si sjel z modré čáry, najel na přihrávku Andrese a střelou mezi kruhy poslal Trutnov do vedení – 1:0. V 7. min. udělali domácí obránci obrovskou hrubku, když se pokoušeli rozehrát puk ve vlastní třetině, ke kotouči se dostal Bednář, který střílel do zcela odkryté brány, ale Ševčík neuvěřitelným zákrokem stačil jeho pokus zastavit lapačkou! Poté byl za nesportovní chování vyloučen Fejgl, který pouze zastavil před hostujícím gólmanem a k překvapení všech obdržel osobní trest. Ve 13. min. jel ve vlastním oslabení sám na Ševčíka Šindelář, ale trutnovský gólman byl znovu neomylný. V 17.min. vybojoval Jindřich puk v útočném pásmu, nahodil puk před bránu, kde stál Potůček, který dorážkou poslal Trutnov do dvoubrankového vedení – 2:0. Poté ale přišli černé minuty domácích. Nejprve rozhodčí vyloučil v 17. min. domácího hráče na 2+2 minuty, a za další minutu poslal Trutnov do třech. Ve dvojnásobné přesilovce snížil nejprve dorážkou do prázdné brány Šindelář – 2:1 a za další minutu v pokračující přesilovce pět na tři vyrovnal střelou od modrý Kovařík – 2:2.

Ve druhé třetině byli hned na začátku vyloučení dva hostující hráči, ale ani po velkém tlaku se domácí nedokázali prosadit. V polovině hry našel Potůček ve středním pásmu rozjetého Ropického, který střelou přesně k tyči zpoza obránce posílá Trutnov znovu do vedení – 3:2. Za další dvě minuty předvedl další neuvěřitelný zákrok Ševčík. Před Metličkou byla zcela odkrytá brána, ale hostující hráč situaci podcenil, poslal puk po zemi, kam ovšem v poslední chvilce vložil Ševčík příložník. Ve 35. min. dostal výhodu dvojnásobné přesilovky Trutnov, ale během půl minuty stačil pouze Drábek jednou vystřelil od modrý. Pět vteřin před koncem atakoval Horák rozehrávku Rokycan, získal puk, vypálil, ale jeho pokus se otřel jen o břevno.

Na začátku třetí části už se ale domácí diváci mohli radovat. Po 80 vteřinách hry předvedl druhý útok nádhernou kombinaci. Divíšek vybojoval puk v rozehrávce hostů, našel před brankou osamoceného Havlíčka, který neuspěchal střelu a našel ještě lépe postaveného Andrese, pro kterého nebyl poslat puk přes ležícího gólmana – 4:2. Od této chvíle hostující hráči rezignovali a na hřišti byla jasná převaha domácích. Na rokycanskou branku se valil jeden útok za druhým a další gól visel ve vzduchu. Ten přišel v 57. min při signalizovaném vyloučení hostů. Celý druhý útok opět předvedl krásnou kombinaci, kterou zakončil gólově Divíšek – 5:2. Trutnov tak potvrdil roli favorita a připisuje si tři body do tabulky. Reportáž: Daniel Havelka