|

Mělník po stíhací jízdě v závěru utkání nedokázal v Trutnově výsledek otočit a prohrál

Polovina první třetiny byla ve znamení nepřesných přihrávek domácích, po kterých se nezvykle často pískalo zakázané uvolnění. Naopak závěr třetiny si domácí diváci vychutnali, když se sice nejprve dostali hosté do vedení, ale domácí třemi brankami během pěti minut otočili průběh zápasu. Svůj náskok udržovali až do závěrečných minut, ale na konci zápasu hosté snížili až na rozdíl jedné branky. Patnáct sekund před koncem ještě odvolali brankáře, ale domácí si už vítězství pohlídali.

TRUMEL
Trutnov
27.

18.01.2009

5:4
(3:1, 1:1, 1:2)
Mělník
Branky a nahrávky: 17. Jindřich (Havlíček, Rejzek), 19. Mikšovský (Jaroměřský), 20. Hruška (Ropický), 22. Jindřich (Králíček, Havlíček), 51. Potůček (Havlíček, Tomáš) - 16. Příhoda, 33. Vach, 54. a 60. Jakeš. Rozhodčí: Kareš. Vyloučení: 9:14 + navíc Vach (Mělník) 10 min. osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 420.

Trutnov: Landsman – Drábek, Hornyš, Jaroměřský, Chaloupka, Rejzek, Tomáš, Kučera – Horák, Hruška, Potůček – Andres, Divíšek, Mikšovský – Králíček, Havlíček, Jindřich – Chytráček, Ropický, Polák.

První šanci utkání si připsal na své konto domácí Chytráček, který svou rychlostí pronikl po pravém křídle až před gólmana, ale jeho bekhend těsně minul bránu. Při svém pokusu byl faulován, ale v následné přesilovce Trutnov hostující klec nedobil. Na konci 14. min. dostali domácí výhodu dvojnásobné přesilovky, ale vzápětí se nechal vyloučit i Chaloupka a hrálo se čtyři na čtyři. Poté co naskočil na led jeden vyloučených mělnických hráčů a počet na ledě se vyrovnal, přišel první gólový zápis utkání. V 16. min. zavezl Kala puk do pásma, dostal se s ním až před Landsmana, který jeho kličku ještě vystihl, ale na následnou dorážku Příhody už byl krátký – 0:1. Vyrovnání přišlo v zápětí za necelou minutu. Jindřich vystihl rozehrávku hostů, vypálil od kruhů a gólman jeho pokus propustil za svá záda – 1:1. Minutu před sirénou ujel ve vlastním oslabení Jaroměřský s Mikšovským, který jeli na jediného obránce. Prvně jmenovaný našel přesně hokejku Jaroměřského, který z první propálil po zemi brankáře – 2:1. To ale ještě nebylo vše. Hruška naskočil 15 vteřin před koncem třetiny z trestné lavice, dostal nahrávku od Ropického přesně na hokejku a přestože byl velice těsně bráněn hostujícím obráncem (hlavní rozhodčí signalizoval faul), překonal gólmana – 3:1.

Hned na začátku třetiny se dostali domácí znovu do přečíslení dva na jednoho, Králíček přihrál Jindřichovi, který přesnou střelou a svým druhým gólovým zásahem dostal Trutnov již do třígólového vedení – 4:1. Poté se hra rozkouskovala, když byl během dvou minut vyloučeni čtyři hráči, po dvou na každé straně. Ani jedno z mužstev ale nedokázalo nabídnutou šanci využít. Ve 32. min. se řítil na Landsmana osamocený Kalivoda, kterého podrazil v poslední chvíli dojíždějící Jaroměřský a rozhodčí nařídil nekompromisně trestné střílení. Při střetu padajícího hráče Mělníka s Landsmanem zůstal domácí gólman ležet na ledě a vypadalo to na jeho zranění. Mladý brankář ale po ošetření vstal a připravil se na penaltu K té se rozjel Jakeš, ale domácí gólman si počkal co udělá a lehce ho vychytal. Ve 33. min se přeci jen dostali do šance hosté a pěkné kombinaci zásluhou Vachy, který střílel do poloprázdné brány, snížili na 4:2. Za malou chvíli to mohlo být už jen o jeden gól, když domácí obránci po nepřesné rozehrávce ztratili puk na vlastním brankovišti, ale hostující hráč naštěstí nedokázal Landsmana z blízkosti překonat. Ke konci měl ještě v přesilovce velkou šanci Divíšek, ale nedokázal pořádně zpracovat poskakující puk a netrefil prázdnou bránu.

Po dvou odehraných minutách dostali výhodu přesilovky domácí, ale ani po velkém tlaku nedokázali gólmana překonat. Na konci 45. min. měli naopak výhodu dvojnásobné přesilovky hosté, kterou hráli bez jedenácti vteřin celé dvě minuty. Trutnov se ale ve třech bránil dobře a v podstatě jediná šance přišla až v závěru, když David zahodil 100% gólovou šanci. Jeho střelu do prázdné brány chytil nádherným zákrokem Landsman, který do jeho pokusu skočil efektní rybičku. Poté fauloval dvakrát za sebou hostující Mach a dostal dva dvouminutové tresty najednou. Hosté začali být nervózní a zbytečně přitvrdili své zákroky. V 51. min. ale domácí odpověděli na nečistou hru gólem, který vstřelil Potůček – 5:2. Za další tři minuty ale hosté snížili poté, co přečkali další oslabení. Jakeš ujel po levém křídle a bombou vymetl pavouky v růžku domácí branky – 5:3. V 55. min. jeli hosté ve třech na dva bránící obránce Trutnova, ale jejich kombinace skončila pod výstrojí Landsmana. Dvě minuty před koncem dokonali hosté svou nečistou hru, když po dalším nevybíravém zákroku zranili domácího Hrušku! V čase 59:46 při hře čtyři na čtyři vypálil Kala bombu mezi kruhama a odražený puk od zadního mantinelu dorazil do brány Jakeš – 5:4. Hosté si po tomto gólu vzali oddechový čas a odvolali gólmana. Vhazovalo se ale ve středním pásmu a hosté se už do tlaku nedostali a Trutnov si tak připisuje další skalp silného soupeře a hlavně tři důležité body do tabulky.

Ohlasy po utkání

Milan Plodek: "V zápase jsme byli lepším týmem. Škoda, že jsme za stavzu 4:1 neproměnili další gólovky, mohli jsme utkání rozhodnout mnohem dřív. Ale získali jsme důležité body, takže za vítězství jsme rádi."

Reportáž: Daniel Havelka