|

Překvapení se nekonalo, Trutnov z Milevska body neveze

Se Škopem v bráně a se dvěma obránci v útoku nastoupili trutnovští hokejisté na led v Milevsku. Poslepovaná sestava ale nedokázala favorita překvapit a po prohrané první třetině 1:4 si už domácí vítězství pohlídali. Trutnovu se sice podařili snížit, ale domácí v závěru jasnou výhru gólově potvrdili.

MILTRU
Milevsko
24.

03.01.2009

6:2
(4:1, 0:1, 2:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 3. Krejčí (Procházka), 9. Šperger (Šulčík), 12. Šperger (Hamerle, Šulčík), 14. Šperger (Hamerle) - 11. Jaroměřský, 33. Potůček (Králíček, Polák). Rozhodčí: Němec. Vyloučení: 6:8, navíc Polák a Marša 10 min. os. trest. Využití: 2:2. Diváci: 600.

Trutnov:

Úvod našim hráčům nevyšel. Hned ve 3. minutě prohrávali 1:0. Poté hrálo Milevsko přesilovku, ve které dokázali skórovat podruhé – 2:0. Snížit na 2:1 se podařilo Trutnovu v 11. min. taktéž v přesilovce. K Jaroměřskému se odrazil puk, který trutnovský obránce napálil do brány a dal hostům naději. Ta ale netrvala dlouho, když za další minutu využili domácí další přesilovku – 3:1. Ve 14. min. dokonal hattrick domácí Šperger, který svým třetím gólem vyhnal Škopa z brány – 4:1.

Ve druhé třetině domácí kontrolovali hru a hlídali si náskok. Trutnovští hráči ale hráli ve 33. min. přesilovku, ve které se nakonec mohli radovat ze vstřeleného gólů. Polák přihrál Králíčkovi, ten posunul před bránu na Potůčka, který přesnou střelou pod břevno snížil na 4:2. Za další minutu mohlo být ještě veseleji, ale střílená nahrávka Potůčka, kterou tečoval Králíček, nakonec vystihl pěkným zákrokem domácí gólman. Ve 37. min byl vyloučen na 10 minut Polák, který se šel k hlavnímu rozhodčímu jako kapitán zeptat na vyloučení Jaroměřského a vyfasovat osobní trest. Hosty držel ve hře brankář Landsman, který nepustil ani jednu ze 14-ti střel.

Překvapení ale domácí nepřipustili, když pátou branku vstřelili necelých šest minut před koncem – 5:2. Za další dvě minuty přidali ještě šestou branku a uzavřeli skóre zápasu na konečných 6:2.

Ohlasy po utkání

Milan Plodek: "Věděli jsme, že soupeř má silné první třetiny. Nepovedlo se nám to bohužel uhrát, i když nás tam rozhodčí dvakrát vyloučil za fauly, které jsme neudělali. V obou případech jsme dostali branky v oslabení. A bylo rozhodnuto. Ve druhé třetině jsme se zlepšili, mohli jsme při troše štěstí uhrát i lepší výsledek."

Reportáž: Daniel Havelka