|

Trutnov získal na domácím ledě další skalp favorita

Hosté přijeli do Trutnova pod vedením zkušeného bývalého hráče Vladimíra Caldra. Po celý zápas byl Trutnov favoritovi vyrovnaným soupeřem. Zcela jednoznačně byl dnes nejlepším hráčem utkání domácí gólman Petr Ševčík, který svými zákroky přiváděl hostující hráče k šílenství. Naopak na druhé straně se dokázali domácí dvakrát prosadit a získali na domácím ledě další skalp favorita.

TRUPIS
Trutnov
23.

21.12.2008

2:1
(0:0, 1:0, 1:1)
Písek
Branky a nahrávky: 36. Jaroměřský, 45. Andres (Divíšek) - 59. Hovorka (Kalečík, Mošovský). Rozhodčí: Würtherle. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 400.

Trutnov: Ševčík - Jaroměřský, Marša, Tomáš, Drábek, Rejzek, Kučera – Andres, Divíšek, Hruška - Králíček, Polák, Potůček - Chytráček, Ropický, Jindřich.

Prvních deset minut se hráči oťukávali, ani jedno z mužstev si nedokázalo vytvořit větší šanci. V 16. min. jeli písečtí dva na jednoho, Mošovský ovšem tečí poslal puk těsně nad branku. Hosté hráli v první třetině tři přesilovky, ovšem jenom jedinkrát nebezpečně ohrozili Ševčíka, když kapitán Bláha nebezpečně vypálil z první přízemní střelu k tyči, ale trutnovský brankář krásným rozklekem jeho pokus zneškodnil.

Ve 26. min. jeli na jediného obránce Pitel s Ježkem, ale Ševčík opět krásným rozklekem dokázal nebezpečnou střelu vyrazit. Za další minutu se objevili před domácím gólmanem dokonce dva osamocení hráči, ale ani tentokrát Ševčík změnu skóre nepřipustil. Ve 32. min. se dostali do brejku dva na jednoho domácí, Králíček přihrál přes obránce na Poláka, ale tomu v rozhodujícím okamžiku přeskočil puk hokejku. Ve 34. min. byl vyloučen hostující hráč a domácí hráli přesilovku. Tu se podařilo domácím využít. Jaroměřský sebral puk ve středním pásmu a projel s ním až do útočné třetiny. Obránci mu dali překvapivě mnoho místa a tak se dostal až před gólmana, kterého překonal bekhendem – 1:0. Za další minutu domácí znovu propadli v obraně a hosté jeli dokonce dva na nikoho. Ani tentokrát ale bezchybný Ševčík překonán nebyl.

Ve 42. min znovu domácí propadli ve středním pásmu a hosté jeli v tomto utkání už po několikáté dva na jednoho. Mošovský se zakončujícím Hovorkou ale ani tentokrát neuspěli, když Ševčík jeho pokus vychytal. Ve 45.min. zavezl Divíšek puk do pásma, vystřelil, puk odrazil gólman přímo před sebe, kde stál Andres, který překonal Kubiše – 2:0. Za další minutu našel Potůček rozjetého Králíčka, který jel sám na Kubiše, ale písecký gólman jeho blafák chytil. Poté si hosté vytvořili několik slibných šancí, ale gólově se neprosadili. V 54. min. měl obrovskou šanci v přesilovce Slavík, ale velice rychlý Ševčíkův beton byl znovu na správném místě!!! V 57. min. jeli domácí tři na jediného obránce, ale svou akci překombinovali a nakonec ani nevystřelili. V čase 57:59 si vzali hosté oddechový čas a současně trenér Caldr odvolal Kubiše z brány. Hosté se přeci jen v početní výhodě prosadili a po pěkné kombinaci snižují. Kalečík našel křižnou nahrávkou před bránou úplně volného Hovorku, který si po zpracování puku počkal a překonal Ševčíka – 2:1. V čase 59:08 si oddechový čas vybrali také domácí trenéři. Ve zbývajících minutách se hosté ke střele nedostali a Trutnov tak znovu dokázal porazit velkého favorita a získává tři body do tabulky.

Ohlasy po utkání

Milan Plodek: "Je to cenné vítězství nad kvalitním soupeřem. Před Vánoci jsme potřebovali vyhrát, v předchozích zápasech jsme poztráceli několik bodů. Soupeř byl aktivnější, ale my jsme se semkli, pořádně bránili a výborně nám zachytal gólman Ševčík."

Vladimír Caldr: "Potvrdili jsme roli favorita, ale ne ve střelecké efektivitě. Vytvořili jsme si fůru šancí, ale nedokázali jsme proměnit gólové situace a to rozhodlo."

Reportáž: Daniel Havelka