|

Trutnov doma porazil favorita celé soutěže

Překvapivým vítězstvím na úkor favorita celé soutěže vstoupili trutnovští hokejisté do druhé poloviny základní části. Domácí opět dokázali, že na domácím ledě jsou silní. V 5.min. už sice vedli 2:0, ale hosté dokázali vyrovnat. Ve třetí třetině se Trutnov ovšem znovu dokázal dostat do dvoubrankového vedení a Tábor už stačil pouze snížit. Hattrickem se blýskl hostující Mařík.

TRUTAB
Trutnov
20.

07.12.2008
17:00
4:3
(2:1, 0:1, 2:1)
Tábor
Branky a nahrávky: 2. Polák (Jaroměřský), 5. Andres (Matějíček, Divíšek), 45. Divíšek (trestné střílení), 48. Nakládal (Hruška, Divíšek) - 13. Mařík (Mrkvička), 34. Mařík, 52. Mařík. Rozhodčí: Würtherle. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 400.

Trutnov: Ševčík - Chaloupka, Matějíček, Jaroměřský, Marša, Hornyš, Rejzek - Andres, Divíšek, Mikšovský - Hruška, Polák, Potůček - Králíček, Havlíček, Jindřich - Nakládal.

Utkání začali velmi dobře domácí. Ve 2. min. našel Jaroměřský ve středním pásmu rozjetého Poláka, který ze samostatného nájezdu po krásném blafáku poslal Trutnov do vedení – 1:0. O několik vteřin po gólu nechala hostující obrana znovu v samostatném nájezdu Havlíčka, ten ale napálil puk jenom do gólmana. Při střele byl ovšem faulován a domácí hráli přesilovku. Tu se ještě využít nepodařilo, ale v 5. min. při dalším vyloučení Tábora už se skóre měnilo. Matějíček vypálil od modrý, brankář vyrazil pouze před sebe, kde byl připravený Andres, který dává pohodlně z otočky do prázdné brány – 2:0. Hosté dokázali ještě do přestávky snížit. Ve 13. min. našel Mrkvička z hlouby obranného pásma krásnou přihrávkou na útočné modré za domácí obranou Maříka, který kličkou nedal gólmanovi šanci – 2:1. v 18. min se ocitl ještě ve velké šanci Andres, který se objevil sám před gólmanem, ale jeho střela směřovala pouze do jeho výstroje.

V polovině zápasu po chybné rozehrávce trutnovských hráčů z obranného pásma zachytil puk Mařík a střelou od kruhů svou druhou brankou v utkání vyrovnal – 2:2.

Probíhala 5. minuta třetí třetiny, když Matějíček ujížděl hostující obraně a v momentě, kdy se snažil vystřelit, byl zahákován a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. K tomu se rozjel Divíšek, který si vychutnal gólmana. Nejprve mu naznačil několikrát pohybem střelu, tím si ho rozhýbal a poté pohodlně poslal puk skulinkou mezi betonem a tyčkou za brankovou čáru – 3:2. Neuběhli ani tři minuty a skóre se měnilo znovu. Divíšek po kombinaci s Hruškou rozpoutali chaos před hostující brankou a Nakládal dorážkou do poloprázdné brány zvýšil znovu na dvoubrankový rozdíl – 4:2. V poslední desetiminutovce se diváci na zimním stadionu rozhodně nenudili. Nejdříve v 52. min. snížil svým třetím gólem v utkání Mařík, který znovu vybojoval puk při rozehrávce domácích a zasunul ho mezi tyčku a beton Ševčíka – 4:3. Poté se dostali hosté do tlaku a domácí se začali bránit. 15 vteřin před koncem se vhazovalo před trutnovskou brankou a hostující trenér si vzal oddechový čas. Vyrovnat se jim ale již nepodařilo a tak si Trutnov připsal velmi cenné tři body do tabulky.

Ohlasy po utkání

trenér Milan Plodek: "Na zápas jsme byli posílení z Vrchlabí, jak maximálně můžeme být. Soupeř hrál výborně, byl to nejlepší mančaft, který u nás nastoupil. Trochu nám uškodilo, že jsme dali rychle dva góly, čímž jsme se trochu uspokojili. Přestali jsme hrát důrazně, přestali jsme hrát obranu, jak jsme měli. Soupeř nás za to potrestal gólem. Díky Ševčíkovi jsme ve druhé třetině, kdy nás Tábor přehrával, dostali jen jednu branku. Ve třetí třetině jsme zase dali dva góly, zase jsme polevili a zase jsme hned dostali gól i my. V hektickém závěru jsme to ubránili. Klukům chci poděkovat za bojovný výkon, takhle se musí hrát dál."

Reportáž: Daniel Havelka