|

Další výhra Trutnova na domácím ledě proti Benešovu

Další zápas se šťastným koncem odehráli trutnovští hokejisté na domácím ledě, když porazili nejtěsnějším rozdílem Benešov. Slova "šťastný konec" jsou ale v tomto případě nadnesená. Další zraněný hráč po Chytráčkovi (3 vyražené zuby a tříhodinová operace ze zápasu s Kobrou) je po dnešním utkání Fejgl, který má po likvidačním zákroku zlomený nos a otřes mozku!

TRUBNS
Trutnov
17.

26.11.2008

2:1
(1:0, 0:1, 1:0)
Benešov
Branky a nahrávky: 8. Divíšek (Mikšovský), 50. Andres (Drtina) – 34. Vacek (Jágr). Rozhodčí: Wagner. Vyloučení: 7:12, navíc Dvořák 10 min. OT, Jágr (oba Benešov) 5 min. + trest do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 350.

Trutnov: Brož - Fejgl, Hornyš, Drtina, Marša, Rejzek, Tomáš - Horák, Jindřich, Potůček - Andres, Divíšek, Mikšovský - Králíček, Havlíček, Hruška.

Ještě před úvodním vhazováním byl obdarován domácí trenér Milan Plodek, který slaví kulaté třicáté narozeniny. Poté už mohli diváci sledovat poměrně nezáživný hokej, bez větších šancí na obou stranách. Do vedení se nicméně v 8.min. dostali domácí, kdy nejprve vypálil od modré Mikšovský, gólman vyrazil puk jenom před sebe, kde stál připravený nejproduktivnější trutnovský hráč Divíšek, který pohodlně dopravil kotouč za brankovou čáru – 1:0. Tři minuty před koncem mohl zvýšit náskok Hruška, který jel sám na gólmana, ale v poslední chvíli ho zahákoval hostující obránce.

Do druhé třetiny vykročili lépe hosté. Začali si vytvářet mírnou převahu i gólové šance. V bráně Trutnova ale stál bezchybný Brož, který dlouho držel čisté konto. Překonat se ho podařilo až ve 34.min., kdy střelu Jágra dorazil Vacek – 1:1. Ke konci třetiny si ještě Benešov vytvořil v přesilovce obrovský tlak, ale Brož už další změnu skóre nepřipustil.

Třetí část otevřel neznaný gól Trutnova. Andres doráží střelu Divíška, ale rozhodčí k údivu všech gól neuznává a naopak Andrese vylučuje za sekání. Ve 47.min. střílel pozdější smutný hrdina Fejgl v přesilovce od modrý a před rozhozeným gólmanem tečoval šikovně Andres, bohužel pro domácí těsně nad. Poté bylo k vidění několik zákroků Benešovských hráčů na hraně pravidel, ale až faul Dvořáka na Jindřicha po odpískání ohodnotil rozhodčí dvouminutovým trestem za vražení na hrazení zezadu, za což mu přidal ještě desetiminutový osobní trest. Domácí tak hráli přesilovku, kterou dokázali po necelé minutě využít. Drtina našel ve středním pásmu rozjetého Andrese, který bombou od kruhů propálil gólmana – 2:1. V poslední desetiminutovce znovu předvedl několik výborných zákroků trutnovský brankář. V čase 56:44 si vzali domácí trenéři oddechový čas. Co ovšem následovalo pak, nemělo s hokejem příliš společného. Dvě minuty před koncem třetí třetiny celá hala ztichla, když viděla brutální zákrok Jágra na domácího Fejgla, kterého hostující hráč sestřelil úmyslně ramenem do obličeje! Ten byl sice "odměněn" rozhodčím pěti minutami + trestem do konce utkání, ale Fejgl po faulu na hlavu dál ležel bezhybně na ledě v kaluži krve. Po několika minutách byl odvezen z ledu za pomoci spoluhráčů a doktora. Později se ukázalo, že má roztříštěný nos a těžký otřes mozku. A aby toho asi nebylo málo, tak hostující hráči v zákeřných faulech pokračovali, což se v závěru proměnilo v několik šarvátek. Nicméně domácí si vedení udrželi a mohli tak slavit další vítězství a zisk tří bodů. Benešov jede domů s prázdnou.

Ohlasy po utkání

trenér Milan Plodek: "Můžeme být rádi za tři body, které nám Benešov daroval svou nedisciplinovanou hrou. Naše hra nebyla dobrá. Pochválit mohu jen gólmana Brože, který nás v rozhodujících chvílích. Kluci však sami vědí, že takhle dál hrát nejde. Nebruslili jsme, chybělo nasazení. V závěru se utkání zvrtlo, hosté na nás vyrukovali se zákroky, které podle mne do hokeje nepatří. Takové zákroky na hlavu, které předvedli, se musí trestat. Tři body jsou pro nás důležité. Benešov, musím přiznat, byl dvě třetiny lepší, přehrával nás, měl spoustu šancí, ale opravdu jenom tím, že faulovali a hráli nečistě, nám darovali tři body."

Reportáž: