|

Trutnov rozhodl o dvou bodech v prodloužení

Po třech porážkách se silnými soupeři dokázal Trutnov opět bodovat, když na svém ledě vyhrál po samostatných nájezdech nad Jabloncem. Jediný nájezd proměnil Bronislav Andres. Trutnov se tak v tabulce posunul o jednu příčku nahoru na čtrnácté místo.

TRUJBL
Trutnov
11.

28.10.2008

3:2 sn
(2:2, 0:0, 0:0 - 0:0)
Jablonec nad Nisou
Branky a nahrávky: 5. Mikšovský (Divíšek), 20. Andres (Jaroměřský), rozh. nájezd Andres - 2. Beránek, 17. Bříška (Kapička). Rozhodčí: Pražák - Daněk, Prokop. Vyloučení: 11:9. Využití: 0:1. Diváci: 375.

Trutnov: Ševčík - Chaloupka, Matějíček, Jaroměřský, Hornyš, Rejzek, Tomáš - Andres, Divíšek, Mikšovský - Potůček (41. Chytráček), Polák, Horák - Nakládal, Havlíček, Jindřich

Utkání nezačalo pro domácí dobře. Hned ve 2.min. se po tvrdé střele odrazil puk k Beránkovi, který využil zmatku před brankovištěm a skóroval do odkryté klece - 0:1. Radost ale hostujícímu celku nevydržela dlouho, za další tři minuty bylo srovnáno. Stejná gólová situace jako přes kopírák byla k vidění i na druhé straně. Divíšek vypálil tvrdě od kruhů, ten se odrazil od gólmana a Mikšovský pohodlně skóroval do prázdné branky - 1:1. Poté se sice domácí ubránili dvojnásobnému oslabení, ale v 17.min. šli jablonečtí Vlci znovu do vedení. Při hře čtyři na pět udělal trutnovský hráč chybu na útočné modré a na jediného obránce najednou jeli čtyři jablonečtí hráči!, kteří po přesné souhře zásluhou Bříška střílí druhou branku - 1:2. V 18.min. dostali výhodu dvou mužů v poli naopak domácí. Tu sice nedokázali využít, ale po tlaku před Kousalem se přeci jen dokázali gólově prosadit. Andres využil zmatku před brankou Jablonce a bekhendem překonal brankáře - 2:2.

Ve druhé a třetí třetině viděli diváci spíše vyloučení než pohlednou hru. Všechny střely navíc pochytali gólmani. Nejblíže ke vstřelení branky byl domácí Horák, který napálil puk do spojnice tyče a břevna.

A když ani prodloužení nerozhodlo, došlo podruhé v této sezóně na samostatné nájezdy. V těch byli až do posledního nájezdu Andrese 100% oba brankáři. Poté se ale rozjel trutnovský žolík (jak ho označil trenér Houda) a neomylně skóroval. Rozhodl tak o druhém bodu pro Trutnov.

Ohlasy po utkání

Ivan Houda - Jsem dneska rád za dva body a bodů si vážím, protože Jablonec vůbec nehrál špatný hokej. Měli jsme opět zbytečně dost vyloučených a několikrát hráli ve třech. V nájezdech jsem pak vytáhl žolíka v podobě Andrese, což se nakonec ukázalo jako dobrý tah, protože jako jediný proměnil.

Reportáž: Daniel Havelka