|

Do Trutnova míří další nováček - Draci přivítají Antiradary!

Hokejisté Trutnova přivítají na svém ledě nováčka druhé ligy. Sestoupivší HC Most dostal nový kabát a do Trutnova přicestuje jako SHK Antiradary Slaný. Utkání začíná v 18:00 v trutnovské Bauer Hockey Aréně.

Trutnov

Hokejisté Trutnova dokázali urvat první body. Po předchozích prohrách se Dvorem (3:1) a se Sokolovem (1:3), dokázali zvítězit na ledě Letců z Letňan. Výsledek byl jednoznačný a výkon perfektní (1:5). Draci sehráli výborně naordinovanou taktiku a domácí si s tím nemohli poradit. Zasloužené první tři body.

Situace v trutnovském brankovišti je následující - Jeschke odchytal jedno utkání (ve Dvoře) a Ašenbrenner zbylé dva zápasy. Právě druhý jmenovaný byl také strůjcem sobotního úspěchu v Praze. Střelecky se probudila první pětka. Aleš Půlpán má na kontě dvě branky a Jan Kolář sice branku nedal ale za to má tři asistence a vede celé bodování Trutnova.

Slaný

Jedním slovem - DIVOČINA! Tak lze popsat sestup Mostu. Nejprve se vůbec nevědělo, zda Most ve druhém lize bude. Nakonec přeci jen není, alespoň dle názvu. Přesun mosteckého celku zapříčinila neobdržená dotace od města. SHK Antiradary Slaný jsou tak nástupcem Mostu, který do Slaného přesunul naprosto vše.

Nováčkovi se ale nedaří. Tři utkání, tři prohry. Slaný prohrálo nejdříve doma s Jabloncem (1:5), poté na Kobře (7:4) a naposledy doma s Vrchlabím (4:7). Skóre je hrozivé - 9:19.

Jenže to je teprve rozjezd zkušeného celku, který je na prohry z WSM Ligy zvyklý. Kádr se opírá o ty nejzkušenější a těžko najít někoho zkušenějšího v naší lize, než je Jan Alinč. Tento zkušený útočník má 600 startů v české Extralize, kde nasbíral 468 bodů. Jenže to není vše. Jeho partnerem v útoku je Vojtěch Kubinčák, kterého si všichni pamatujeme z litvínovského Chemopetrolu. Ten má na kontě dokonce 771 startů v Extralize. Třetím zkušeným do party je Tomáš Rod, který je spíše zkušenější z WSM Ligy. Tam má celkem 401 startů a 221 bodů.

Středeční utkání nabídne jistě velmi zajímavou podívanou. Buďte u toho! Tuto středu 27.9.2017 od 18:00 přivítáme SHK Antiradary Slaný. Potřebujeme Vás! Redakce