|

Aleš Půlpán mladší: "Měli jsme natrénováno, proto jsme zvládli závěr základní části"

Nastupoval s číslem devatenáct. V první pětce, pravé křídlo, které svou rychlostí strašilo nejednoho obránce ve druhé lize. V základní části posbíral 42 bodů za stejný počet branek a asistencí a po dlouhé době měl Trutnov zástupce na nejvyšších postech ligového bodování. Řeč je o domácím kapitánovi, Aleši Půlpánovi mladšímu, který hodnotí uplynulou sezónu.

Aleši, tvoje role v letošní sezóně byla více než složitá. Klíčový hráč, kapitán, navíc jsi měl v mužstvu bráchu i tátu. Jak by jsi tu sezónu zhodnotil?

" Je to pravda bylo to velmi psychicky náročné. Ten tlak jsem vnímal, ale když je ještě v mezích, tak vás žene kupředu. Sezona byla plná zvratů, jednou jsme byli nahoře, podruhé dole. A páté místo? Jsem za něj rád, i když, kdyby jsme vyhráli pár zápasu v prodloužení navíc, mohli jsme být klidně čtvrtí. Na druhou stranu skupina byla tak hrozně vyrovnaná, že jsme mohli být i sedmí. Skvělá byla i derby, která se fanouškům musela líbit. Z osobního hlediska sezonu hodnotím neutrálně. Nejsem zklamaný, ale nejsem ani spokojený. Vždycky to může být lepší. "

V letošní sezóně jsi také zapsal pět bodů v jednom zápase (Řisuty 3+2). Pamatuješ si toto utkání?

" Ano pamatuji. Výborné utkání od celého mužstva a všichni si plnili své role. Parádní výkony všech. "

Mužstvo mělo výborný finiš sezóny, ale pomalý začátek. Čím si to vysvětluješ? " Pomalý začátek ano. Hromadu zápasu jsme prohráli v prodloužení, ale špatně jsme nehráli (až na přesilovky). Postupně jsme zlepšovali koncovku a potvrdilo se, že jsme měli natrénováno. Proto si myslím, že se nám závěr sezony tak povedl. "

V Play Off se Trutnov dočkal pouze pěti zápasů. V čem byl Žďár lepší? Jak budeš teď trávit svůj volný čas?

" Tohle mě hrozně mrzí, i když za sebe musím konstatovat, že jsem si Play Off moc užil. Věřil jsem, že Žďár přejdeme. Bohužel se nám zranili klíčový hráči. Dvě prohry v prodloužení nás psychicky zlomili. Jak říkal trenér Žďáru před Play Off: Bude to těžká série a budou rozhodovat maličkosti, zranění, apod. Měl pravdu, to rozhodlo. Maličkosti a zranění. A můj volný čas? Rovnou jsem skočil do letní přípravy, protože není čas ztrácet čas (směje se). " Redakce