|

Petr Chytráček: "Rozhodly zkušenosti a přesilovky"

S číslem sedm nastupuje v trutnovském dresu už devět sezón. To je nejvíce ze současného kádru. V letošní sezóně nasbíral nasbíral 27 bodů (9+18). Řeč je o Petru Chytráčkovi, který hodnotí uplynulou sezónu a Play Off.

Petře, je týden po sezóně a je čas hodnotit. Co říkáš na uplynulou sezónu?

" V aktuální chvíli se mi sezona hodnotí docela těžko, protože bych nás nejradši viděl stále na ledě. Každá sezóna má svoje klady a zápory, ale jak se říká, vše špatné je pro něco dobré. A to myslím i ze své pozice. Byli jsme mladé mužstvo, ale vidím v tom veliký potenciál. Pokud bude mančaft stále kvalitně pracovt, ty výsledky se dostaví co nevidět. "

I přes slabý začátek jste měli dobrý finiš. Čím to je?

" Už od začátku sezóny jsme měli vyrovnané výsledky. Ale jak říkám, je zde velmi mladé mužstvo, které má v sobě potenciál, chuť bojovat a hlavně chuť vyhrávat. To jsme ostatně také předvedli i v zápasech, kdy jsme prohrávali o dvě, nebo tři branky. Jak si to časem začalo všechno sedat, tak se dostavovaly i výsledky a především nás držel Ota Jeschke, který byl v brance naprostá jistota a může nám ho závidět celá liga! "

Páté místo po základní části i po Play Off je úspěch. V čem byl ale Žďár lepší?

" Páté místo není špatné umístění na to, jaký byl průběh sezony. Ale já věřím a vím, že v tomhle mužstvu je taková síla, že jsme mohli být i na lepším místě. A Žďár? Znám ho velmi dobře, s nimi to nebylo nikdy jednoduché. Myslím si, že rozhodly přesilové hry a zkušenosti, kterých má Žďár opravdu hodně a zejména z Play Off. "

Teď má mužstvo zaslouženou dovolenou. Jak jí budeš trávit?

" Teď si dám každopádně od všeho voraz, nějaký relax, zábava s kámošema a budu se věnovat rodině. Potom mi začne letní příprava." Redakce