|

Hodnocení sezóny: Část první

Jak jsme slíbili, tak plníme. Je to pár dní, co skončila sezóna, ale my máme připravené obsáhle hodnocení a rekapitulaci sezóny. Nezapomeňte, že ve čtvrtek 9.3.2017 od 18:30 proběhne bruslení s hráči HC BAK Trutnov, takže pokud si chcete s hokejisty zabruslit, neváhejte a přijďte!

Jak to všechno začalo…

Vedení HC BAK Trutnov svolalo valnou hromadu. Z funkce hlavního kouče byl odvolán Jiří Malinský a jeho asistent Jiří Antonín. U mužstva skončil také Radovan Biegl, který bude pracovat ve Žďáře nad Sázavou. Vedení klubu jednohlasně odsouhlasilo nového hlavního kouče – Aleše Půlpána Staršího. Ten si poté zvolil jako svého asistenta a vedoucího mužstva v jedné osobě – Luboše Peteru. Do Trutnova tak putuje trenérská dvojice z Nové Paky. Začíná tvrdá dřina jak pro vedení, tak pro trenéry. Je duben 2016 a začíná se jednat s hráči.

V květnu se mužstvo schází ve Špindlerově Mlýně na třídenní soustředění, kde trenéři chtějí zjistit, jak se hráči individuálně připravují. Soustředění je výborné a kostra mužstva bude velmi silná a bez výrazných změn oproti uplynulé sezóně.

Je jisté, že v mužstvu končí Karlík, Čáp, Shamolin, Kubica, Perutek. Novými tvářemi jsou prozatím Hlaváček, Musil a pokračuje také veterán Píša.

Červenec na ledě? Trutnov v Nové Pace

Je polovina července 2016 a mužstvo Trutnova se schází v Nové Pace, kde v rámci WING 49 CZ hokejového kempu nastane hokejistům Trutnova tvrdý dril. Na ledě je přibližně pět až šest pětek a ukazuje se, že jsou hráči po fyzické stránce velmi dobře připravení. Do týmu se zapojil Abraham a Bouška z Jablonce. Příslibem je velký počet odchovanců, kteří se chtějí poprat o svojí pozici v mužstvu. Modelový zápas na konci soustředění již napovídá, kdo by měl v mužstvu setrvat. K návratu se hlásí také Jiří Kysela.

Srpnová parna v Trutnově

Po krátkém týdenním volnu se Trutnov stěhuje do zrekonstruované kabiny. Mužstvo má stále širší kádr a čeká se, jak dopadnou finální jednání o hostováních. Zůstává Abraham, odchází Bouška. Novou posilou je taky Kysela, který má hostování však jen do prosince. Z Hradce přichází nový brankář, František Veselý. Mužstvo stále pracuje na fyzické kondici. Trenéři jsou spokojení.

Volba kapitána byla jednoznačná. Novým kapitánem je Aleš Půlpán, jako alternativní kapitány si zvolil Ondřeje Poula a Petra Chytráčka. Mužstvo se fotí v nových dresech, které čelí kritice hlavně od fanoušků. Změna je život!

První přípravné zápasy ukazují slabiny ale také výhody, kterými budou Draci pro letošní sezónu disponovat. Trutnov nejprve prohrál na Kobře (4:1), poté vítězí v Nymburce (2:4) a doma poráží finský Vikingit (6:1).

Derby, slabý začátek, mistři remíz

První zářijový den přinesl přípravné utkání – derby s Vrchlabím. Trutnov křtí nové dresy a musí zkousnout porážku. Výsledek 1:2 staví Vrchlabí do výhody pro další setkání v sezóně. Trutnov se trápí v koncovce a další domácí zápas končí totálním fiaskem – 0:7 s Nymburkem. Začíná se objevovat první kritika.

Soutěž začínáme doma a po velmi bojovném výkonu však prohráváme. Řisuty si odváží tři body a skvělý výkon Ilašenka v brance (1:2). Trutnov začíná cestovat a to hned do Klášterce. Po velmi nepovedeném výkonu sudího Hlinky však Draci vezou domů dva body, vyhrávají v prodloužení. Doma ale přichází znovu porážka. Sokolov s Davidem Hruškou je nad síly Draků a ti prohrávají 2:5. Poslední zápas v září však Trutnov vítězí opět na hřišti soupeře. Bez Aleše Píši a Aleše Půlpána, Trutnov v čele s náhradním kapitánem Ondřejem Poulem, vítězí 1:3. Paráda. Ale kdy bude výhra před domácím publikem?

Mužstvo opouští ukřivděný Vacek. Pavel Malý také končí, našel si novou práci, která bude časově náročnější. Odchází také Saša Suvorov, který řeší rodinné trable. Následně odchází i Musil, který toho moc nenatrénoval a ani neodehrál. Kádr je nutno posílit …

Remíza, remíza, remíza… Derby opět pro Vrchlabí

Říjen a první derby. Trutnov je sice celý zápas lepší, ale Vrchlabí třemi slepenými góly nakonec vítězí v prodloužení. Velké zklamání, ale obrovská podpora v hledišti. Trutnov se výkony zvedá. První domácí výhra přichází následně. Kobra sice po dvou třetinách vede 1:4, ale domácí utkání otáčí a Píša rozhoduje v prodloužení. Utkání v Jablonci je opět velmi vyhrocené. Trutnov se snaží, ale patnácté vyloučení jim bere nutnou dávku sil. Před koncem jde pod sprchy Poul za faul na Demla. Po něm je vyloučen Píša a Jablonec vítězí v prodloužení. Doma vítáme Bílinu, která hraje beton. Trutnov ho rozbít nedokázal a prohrává 2:4. Opět se strhla vlna kritiky…

Ofenzivní vstoupení v Řisutech režíroval Aleš Půlpán. Výhra 5:7 opět fanoušky uklidňuje, Řisuty do té doby vedou tabulku. Doma ale opět prohráváme. Tentokrát s Kláštercem, který splnil veškeré defenzivní povinnosti a odvezl si výhru 1:4. Zdá se, že Trutnov na tyto mužstva neumí hrát, což se později jen potvrdilo.

Černý listopad a velká krize

Trutnov prohrává na ledě Sokolova. Ten už nastupuje bez Hrušky, ale přesto vítězí stejným poměrem – 5:2. Domácí utkání konečně končí výhrou za tři body. Destrukce Děčína v první třetině znamená nakonec výhru 5:2. Čeká nás derby ve Vrchlabí, drama až do konce, doslova do posledních vteřin. Trutnov je celý zápas horším týmem, ale dokáže se z toho vyhrabat. V power-play vychytal Filipa obránce Ondřej Poul a z protiútoku, 13 sekund před koncem, vyrovnává Tomáš Půlpán. Prodloužení netrvá dlouho, Jaroslav Ukhin rozjásal hostující fanoušky a Trutnov tak po pěti letech ovládá derby. Fantazie!

Jenže to je na delší dobu vše… Trutnov doma prohrává, tentokrát v prodloužení s Klatovy. Poté přichází další prohra na nájezdy a to na Kobře. Následně se Trutnov dostává do první výsledkové krize. Prohrává opět s Klatovy, Jablonec, Bílina doma s Řisuty v prodloužení. Fanoušci žádají změny a to především na trenérských postech. To však vedení rezolutně odmítá. Jedeme dál.

Redakce