|

Osmifinále: Play Off 2017 je tady! Začínáme v sobotu!

Po dlouhém čekání v Trutnově na Play Off jsme zpět! Trutnov postoupil do vyřazovacích bojů z úžasného pátého místa a v sobotu vyzve v prvním utkání Žďár! Utkání se hraje ve Žďáře od 17:30!

Hokejisté HC BAK Trutnov prožili sezónu, která byla jako na houpačce. Série šesti proher v řadě na začátku prosince nakonec vyústila ve 4 výhry v řadě. Na to navázali hokejisté Trutnova i po novém roce. Ze 14 utkání prohráli šest a osm vyhráli. Porazili favority jako Kobra Praha, Klatovy nebo Jablonec. Forma v novém roce Draky neopustila ani v samotném závěru, kdy sehráli na výbornou klíčové duely. Páté místo jim zajistilo postup do Play Off a přijatelného soupeře - Žďár nad Sázavou.

Co se týče bodování, tak tam je to po základní části jasné. První skončil Aleš Půlpán, který si připsal 42 bodů (21+21). Druhý za ním skončil jeho bratr Tomáš Půlpán ten má na kontě 29 bodů (10+19). Třetí místo patří Petru Chytráčkovi, ten nasbíral 27 bodů (9+18).

Mezi obránci potom kraluje Aleš Píša, který nasbíral 21 bodů (5+16). Druhý je Lukáš Abraham, který posbíral celkem 19 bodů (6+13). Trojici uzavírá Ondřej Poul se čtrnácti body (4+10).

Mezi brankáři je to jasné. Největší porci minut a zákroků si odchytal Ota Jeschke s úspěšností 91,44% zákroků.

Soupeř ze Žďáru je nesmírně silný. Kádr nedoznává změn už pár sezón a z toho právě Plameny těží. Na domácím hřišti jsou hokejisté Žďáru téměř neporazitelní. V základní části prohrál Žďár doma jen dvakrát, přičemž jedenáctkrát vyhrál a přidal k tomu pět výher v prodloužení. Neskutečná bilance!

Mezi opory Žďáru patří Tomáš Střecha, který nasbíral 31 bodů (16+15). Dále pak Luboš Kunstmüller s 29 body (9+20) a Martin Červenka s 29 body (18+11). V obráně září Petr Beneš, kterého můžeme znát z krátké štace z Vrchlabí. V letošní sezóně nasbíral 25 bodů (12+13) a tento urostlý a technický bek hrozí především v přesilovkách!

První osmifinálový duel se hraje na ledě Žďáru a to již tuto sobotu 25.2.2017 od 17:30 hodin! Přijeďte podpořit trutnovské hokejisty! Budeme vás potřebovat! Redakce