|

Winter Classic v Havlovicích? Hokejisté trénovali pod širým nebem!

Před utkáním s Draky z Bíliny měli hokejisté Trutnova mimo jiné dobrovolný trénink. Ten se odehrál ve čtvrtek a nebylo to ve Fischer Hockey CZ Aréně. Tak kde hokejisté trénovali? Pod širým nebem!

Nápad se zrodil už v loňském roce, jenže kvůli oblevě se nemohl uskutečnit. Letos už to dopadlo a hokejisté Trutnova zažili něco, co se jim dlouhá léta nepoštěstilo a už nikdy ani nemusí...

Sportovní areál v Havlovicích, odkud pochází mimo jiné i útočník Trutnova David Smékal má nejenom fotbalové hřiště. Má i hřiště hokejové. Správce areálu, pan Pavel Šrámek, od rána pracoval na tom, aby hokejisté Trutnova měli ty nejlepší podmínky pro jejich ukázkový trénink. Hřiště vypadalo úžasně.

Trutnovští borci měli v 15:30 sraz v kabině v Trutnově. Po tom, co se převlékli, na ně čekal autobus od našeho partnera Autodoprava - Martin Adámek, který je odvezl na místo činu - do Havlovic.

Na hokejisty čekalo bezmála 70 natěšených fanoušků, kteří se přišli podívat, jak jim to jde v akci - v tréninkové akci. Po zapracování, kdy si hráči oťukali led, pohráli si s kotoučem, zahájili trénink jednoduchými cvičeními pro brankáře - střelbou. Poté si zkusili herní situaci dva proti jednomu. Následovala hra na dvě branky v počtu čtyři proti čtyřem.

V první mezihře byla lepší světlá barva, která zvítězila 5:3. Modrým se to samozřejmě nelíbilo a už od dalšího cvičení pracovali na zlepšení své hry.

Hokejisté Trutnova trénovali především střelbu a přečíslení. Brankáři měli napilno. Po třech cvičeních se oba tábory (žlutí a modří) odebrali opět ke hře.

V druhém zápase už byla modrá barva suveréní a zvítězila jednoznačně 7:2.

Na ukázkový trénink přišlo mnoho lidí, ale hlavně dětí. Pro ty, kteří dorazili, měli hokejisté Trutnova připravené dárky v podobě klíčenek, vonných dresíků do auta, puků, propisovacích tužek apod. Bez odměny nezůstal ani oddaný správce areálu, pan Šrámek, kterému patří to největší poděkování.

Na konci tréninkové jednotky se všichni společně vyfotili, fotili se i skupinky hráčů.

Všem přítomným, všem hráčům, vedení Trutnova, všem havlovickým příznivcům děkujeme za podporu a těšíme se na další shledání, které můžeme zopakovat již tuto sobotu, kdy na svém ledě přivítáme od 18:00 Drak z Bíliny.

Sestava Žlutí:

Jeschke - Vácha, Konečný, Sakaev, Jan Tatar, Jakub Tatar, Janoušek, Smékal

Sestava Modří:

Kubeček - Poul, Junek, Malinský, Ukhin, Fedulov, Chytráček

více fotografií z akce je zde: Rajče.net Redakce