|

Trutnov v Trutnově, aneb poslední fáze přípravy je tady!

Po dvou týdenním soustředění v Nové Pace, kde se sešlo bezmála třicet hráčů, se hokejisté Trutnova už zabydlují na svém domácím ledě. V kabině "A" mužstva zatím probíhá rekonstrukce a tak se Draci prozatím přesunuli do kabin juniorů a staršího dorostu.

V neděli 7.8.2016 se sešel kompletní kádr hokejistů Trutnova v částečně zrekonstruované trutnovské aréně. Trenéři hráčům řekli svoje požadavky a úmysly, kterými se budou v poslední fázi přípravy řídit. "V srpnu budou probíhat víceméně dvě fáze tréninků. Začínáme suchou fází, která trvá přibližně třicet minut a poté máme hodinu a čtvrt druhou fázi na ledě. Chceme zapracovat hlavně na fyzické kondici. Postupem času se začneme zaměřovat na herní situace", říká hlavní kouč Draků Aleš Půlpán starší.

Každodenní dril skončí v pátek. O víkendu mají hokejisté Trutnova volno a nástup je opět v pondělí. V úterý už mužstvo putuje na led pražské Kobry k prvnímu přípravnému zápasu. "Do prvního utkání přípravy chci, aby nastoupili všichni hráči. To znamená, že můžeme hrát jednu polovinu zápasu v jedné sestavě, která se pak nahradí sestavou druhou, uvidíme", komentuje trenérské plány Aleš Půlpán starší.

Do stávajícího kádru přibylo celkem sedm hráčů. Trutnov se poohlížel po vyztužení obraných řad, ale také k mladé krvi do útoku, která by měla přispět dravostí a tvrdostí. "Po nových hráčích očekávám, že se začlení do týmu. Tomu už pomohlo soustředění ve Špindlerově Mlýně a také v Nové Pace. Samozřejmě doufám a pevně věřím, že se ukáží jako opravdové posily" dodává hlavní kouč na adresu nových tváří.

V průběhu srpna si postupně představíme všechny nové tváře v trutnovském dresu. Hokejisté Trutnova tak mají v plánu opět tvrdou dřinu, která vyvrcholí prvním mistrovským utkání na domácím ledě, 14.9.2016, kdy přivítáme Buldoky z Řisut.

Klub samozřejmě znovu chystá akci s permanentkami, která bude probíhat v druhé polovině Srpna a měla by být ukončena do prvního mistrovského zápasu. Vše budou doprovázet doprovodné akce, které vyvrcholí poslední víkend před zápasem s Řisutami. V přípravě zajíždíme na led pražské Kobry (16.8.) a na led Nymburka (23.8.). Poté na domácím ledě přivítáme Vikingit z Finska (28.8.), Vrchlabí (1.9) a odvetu s Nymburkem si dáme 8.9.2016. Redakce