|

Krev, pot a slzy? Soustředění ve Špindlerově Mlýně je za námi!

Hokejisté HC BAK Trutnov absolvovali od pátka do neděle soustředění ve Špindlerově Mlýně. Náročná, první, oťukávačka skončila nedělním přemostěním Labské přehrady. Více informací v článku.

V pátek kolem desáté hodiny byl naplánovaný sraz na chatě Juta ve Špindlerově Mlýně. Všichni hráči se ubytovali, dali si svačinu a vyrazili na první ostrý trénink.

První tréninková jednotka pod vedením nové trenérské dvojice Půlpán - Petera začala atletickou rozcvičkou a žebříkem. Poté následoval velmi intenzivní trénink a tzv. tabata. Na konci tréninkové jednotky se hráči vyklusali a šli na oběd.

Veškeré stravování si klub jel ve své vlastní režii. Vyníkající pokrmy a občerstvení zařizovala paní Nývltová a paní Hoření, kterým patří obrovské díky jak od hráčů, tak od realizačního týmu!

Odpolední kruhový trénink hráči absolvovali po téměř dvouhodinovém osobním volnu. Trénovalo se s medicimbaly, TRX, pneumatikami, lanem a také se sprintovalo do kopců.

Druhý den měl na svědomí trutnovský boxer Kuba Synek. Ten vzal hráče hned v 7:30 ráno na velmi dlouhý "výběh" až do Špindlerova Mlýna. Poté se hráči nasnídali a následoval kruhový trénink číslo jedna. Po něm byl oběd, opět osobní volno a další fáze kruhového tréninku.

Večer se hokejisté Trutnova společně dívali na fotbalové finále Ligy Mistrů nebo také na oblíbenou TV show "Tvoje tvář má známý hlas", na kterou se speciélně nejvíce těšil Aleš Půlpán mladší.

Nedělní, poslední, den byl už volnější. Ráno hráči doběhli k sídliště Bedřichov, tam si zahráli fotbal a poté opět doběhli na chatu Juta. Po snídani se odebrali na Labskou přehradu, kde si zaplatili v rámci stmelení celé party přemostění přehrady.

Přemostění se zúčastnili kompletně všichni, včetně obou trenérů. Největší show předvedl Lukáš Kastner, který se po třech metrech přemostění zasekl a zůstal viset cca 20 metrů nad zemí. Vše nakonec dobře dopadlo a i on sjel až dolů, jako všichni ostatní.

Poděkování patří společnosti JUTA a.s., která poskytla svou nádhernou chatu právě pro trutnovské hokejisty, dále pak panu Bělinovi, správci chaty, za perfektní služby.

Hokejisté Trutnova nyní pokračují v individuálních plánech a 18. července se všichni sejdou v Nové Pace, kde už nastoupí do tvrdé přípravy na ledě. Redakce