|

Model II. Ligy ČR? Divize, skupiny a žádné šetření!

Ve čtvrtek 12.5.2016 ve večerních hodinách přišel nový model II. Ligy ČR. Po pečlivém prostudování musíme říci, že se jedná o skvělý model - nicméně neušetří peníze, neušetří čas... Více čtěte v článku níže.

Čtvrteční večer vyřešil jednu podstatnou otázku sezóny 2016/2017 - tou je "Jakým způsobem se bude hrát?". ČSLH rozeslal e-mail s rozložením divizí a skupin, s rozlosováním mezi divizemi a skupinami a veškerými informace o nadcházejícím modelu.

Ovšem po úvodním mylném domnění, že se ušetří spousta peněz, přišel hořký závěr. Pečlivé prostudování a také pečlivá matematika jasně naznačily, že se o žádné ušetření jednat nebude.

Hokejisté Trutnova se v Divizi utkají celkem šestkrát s:

Vrchlabí, Jablonec, Děčín

Poté se utkají ve Skupině celkem čtyřikrát:

Sokolov, Klášterec, Bílina, Řisuty

Naposled si to Trutnov rozdá dvakrát s další Divizí:

Kolín, Nymburk, Kobra, Tábor

To je soupis celé základní části, ve které Trutnov čeká celkem 42 utkání ve kterých domácí hokejisté nacestují rekordních 6 982 km, což je přibližně trasa Trutnov -> Ikurtsk (Rusko) (3 dny a 22 hodin - automobilem).

Herní model je dost obtížný i pro kluby jako je Pelhřimov, Žďár n/S, nebo také, samozřejmě, Sokolov.

Jedna otázka je vyřešená, další otázky lítají ve vzduchu. Jakým způsobem budou kluby financovat sezónu? Vždyť na konci sezóny se neodehrálo Play Out, protože kluby neměly peníze. Co bude s hráčema? Sooutěž má začít 14.9.2016 a skončit (základní část) má až 4.3.2017. Pravidelně se bude hrát středa - sobota. Budou zaměstnavatelé uvolňovat hráče?

Všechny otázky si asi zodpověděl ČSLH sám... nicméně nám nezbývá než doufat, že se pár klubů nespojí dohromady a ze soutěže neodstoupí. Redakce