|

Duben 2016: Novinky v mužstvu HC BAK Trutnov

Sezóna skončila pro hráče posledním únorem. Uklizená a vybydlená kabina „A“ mužstva zeje prázdnotou. Vedení a realizační tým HC BAK Trutnov však v práci pokračuje. Nová sezóna je před námi a my vám přinášíme pár novinek, které se dostaly k nám do redakce.

Valná hromada Hokejový klub DRACI, z.s.

Vedení hokejového klubu se sešlo na Hotelu Patria, aby zhodnotilo loňskou sezónu. Sezóna dopadla, tak jak dopadla. Uplynulý ročník se však hodnotí kladně. Do Pro Hockey Arény se přišlo průměrně podívat 492 diváků, což se oproti sezónám minulým zvedlo. Mužstvo prošlo výraznou změnou a do kádru přibylo spousta nových jmen. Postup do Play Off o čtyři body nedopadl, ale oproti sezóně 2014/2015 udělalo mužstvo Trutnova velký pokrok.

Do nadcházející sezóny by chtělo vedení Trutnova kádr zachovat a posílit na patřičných místech. V mužstvu by měli setrvat i ruští legionáři Fedulov, Uchin a Suvorov. Otazník visí nad startem Alexeje Shamolina, který se rozhodne během června. Dalším nejistým článkem je Dominik Kubica, který nejspíše zůstane na Slovensku, kde se bude věnovat studiu. Nikdo další však nezájem o Trutnov neprojevil. Z hostování se naopak vrací David Vacek a také Martin Kozák.

Výměna trenérů

Vedení klubu odvolalo z pozice hlavního trenéra pana Jiřího Malinského. Společně s ním jako asistent skončil i Jiří Antonín a u týmu nebude dál působit ani Radovan Biegl, který se bude věnovat své začínající brankářské škole. Jiří Malinský zůstává v pozici sportovního manažera, o osudu Jirky Antonína bude ještě vedení jednat.

Novým hlavním koučem se stal Aleš Půlpán starší. Bývalý kouč mládežnických celků Pardubic a Hradce Králové, který naposledy vedl úspěšně naší farmu v Nové Pace, byl s mužstvem seznámen již v uplynulém ročníku. Pod jeho vedením se mužstvo připravovalo v červenci a také byl na střídačce při lednovém utkání s Děčínem.

Asistentem a zároveň i vedoucím mužstva bude pro nadcházející ročník pan Luboš Petera. Právě on byl asistentem Aleše Půlpána staršího v Nové Pace. Jejich spolupráce bude tedy pokračovat i v Trutnově. Peter i Půlpán předvedli v Nové Pace výbornou práci a s mužstvem, kterému svaz odebral podstatnou část bodů, nakonec dokráčeli až do boje o třetí místo, kde podlehli Novému Bydžovu.

Soustředění ve Špindlerově Mlýně

Novinkou před další sezónou bude také soustředění ve Špindlerově Mlýně. Od pátka do neděle se sejde mužstvo Trutnova v Krkonoších, kde si společně projde dřinou z dílny trenérů. Soustředění bude sloužit i ke stmelení mužstva.

Nový herní systém druhé ligy?

Zbrusu nový model druhé ligy? Pohádka? Nebo realita? Ne, opravdu tomu tak je. Český Svaz ledního hokeje by chtěl pro druhou ligu udělat nový herní systém, který by byl více zamřený na regionální rozdělení mužstev. Trutnov doufal, že by tomu mohl pomoci i postup Dvora Králové n/L do druhé ligy, ale tomu se tak nestalo. Co tedy nastane a jak rozdělení dopadne, to budeme sledovat v následujících týdnech.

Rozlučka s fanoušky

Slibovaná rozlučka s fanoušky proběhne během června. Mužstvo HC BAK Trutnov vyzve ve fotbalovém utkání domácí MFK Trutnov a v rámci vzájemné spolupráce sehrají utkání pro oba tábory příznivců. O přesném datu vás budeme včas informovat. Redakce