|

Trutnov hostí Tábor - podaří se Drakům "nemožné"?

V 33. kole II. Ligy ČR na sebe narazí domácí HC BAK Trutnov a hostující HC Tábor. Oba celky dělí nutná dávka pozic v tabulce, avšak oba hrají o úplně něco jiného. Zatímco Tábor má jistotu postupu do čtvrtfinále, Trutnov stále bojuje o postup do předkola Play Off.

Hokejisté Trutnova zrovna neprožívají povedené období. Z posledních třech zápasů odešli vždy jako poražení. To je hlavním důvodem, proč se domácí celek dostal až do čtyřbodové ztráty na pozice, které zaručují postup do předkola Play Off.

Nejprve Trutnov prohrál v Bílině po nájezdech. V polovině zápasu ještě hosté vedli (1:4), ale domácí manko dotáhli. I minutu před koncem Trutnov vedl, ale přesto zápas prohrál v penaltové loterii.

Zápas s Děčínem měl podobný průběh. Po dvou třetinách Trutnov vedl pohodlně o dvě branky (3:1). Ovšem pak přišel totální výpadek a půl minuty před koncem musel srovnávat A. Půlpán. V prodloužení se pak trefily Medvědi a domácí hokejisté opět odešli s pouhým bodem.

Utkání v Nymburce, klíčové utkání, Trutnov nezvládl. Prohrával o dvě branky (2:0), poté zkorigoval jednou brankou T. Půlpán. Domácí však vrátili vedení o dvě branky ve třetí třetině na svou stranu a z hole A. Půlpána přišlo jen snížení.

Utkání s Táborem tak nabídne velmi kvalitní podívanou. Trutnov už v letošní sezóně s Táborem hrál. Na ledě Kohoutů prohrál 4:1, ale výsledek neodpovídá hře. Draci byli po dvě třetiny lepším celkem, ale první dvacetiminutovku zaspali. Další dvě třetiny už byly výborné, ale stejně tak dobrý byl výkon domácího Klestila v brance.

V loňské sezóně byl Tábor trutnovským katem v osmifinále Play Off. V základní části to bylo 1:1, když oba celky vyhráli na svém ledě. V Play Off pak Tábor vyprovodil hokejisty Trutnova jasným výsledkem 3:0 na zápasy.

V Trutnovském dresu září Aleš Půlpán, který v 16 zápasech nasbíral 21 bodů (12+9) a je zároveň druhým nejlepším střelcem mužstva. Nejproduktivnějším hráčem je ale Lukáš Kastner, který nasbíral v 32 zápasech celkem 28 bodů (10+18). Mezi obránci je právě teď nejlepší Aleš Píša, který v 13 utkáních nasbíral 15 bodů (3+12).

V sestavě táborských Kohoutů vyniká jednoznačně kapitán mužstva Jakub Matušík. Dá se říci legenda Tábora, nasbírala v 28 utkáních celkem 48 bodů (22+26). Právě Matušík patří zároveň k nejlepším hráčům celé druhé ligy. Na záda mu dýchá David Kellner, který v 32 zápasech nasbíral 30 bodů (19+11).

V sobotu bude také otevřený Fanshop, který si pro fanoušky připravil velkou vlnu slev. Takže určitě neváhejte a běžte si koupit něco do své trutnovské sbírky.

Utkání mezi HC BAK Trutnov a HC Tábor začíná v 18:00, tuto sobotu 12.2.2016 v trutnovské Pro Hockey Aréně. Může jít také o poslední domácí zápas, takže určitě neváhejte a přijďte domácí hokejisty podpořit! Děkujeme vám za přízeň a podporu! Redakce