|

První polovina sezóny je za námi. Je čas na hodnocení a statistiky!

Po v pořadí sedmnáctém utkání II. Ligy ČR, které odehráli hokejisté Trutnova na svém ledě proti pražské Kobře, se ohlížíme za uplynou první polovinou sezóny. Více informací naleznete v článku.

Hokejisté Trutnova se nyní nachází na dvanácté příčce v tabulce. Ano, původně takové umístění v plánu nebylo. Tříbodová ztráta na sedmou příčku, nebo sedmibodová ztráta na příčku šestou, není však v nedohlednu.

Těžký začátek pro Trutnov

Trutnov měl těžký los. První utkání se přesunulo až na říjen a ve 2. kole čekal nerozjetý Trutnov Žďár. Domácí úvodní zápas prohráli. Poté putovali na led Sokolova, Kolína a Jablonce. Tři těžká utkání a tři body do tabulky. V první polovině hráli hokejisté Trutnova na svém ledě pouze sedmkrát, což hraje jistou roli na postavení v tabulce.

Lépe se dařilo Drakům na domácím ledě. Ze sedmi utkání dokázali vyhrát čtyři, jedno v prodloužení a dvě utkání prohráli. Smolné utkání se Žďárem a neproduktivní utkání s Kobrou stálo hokejisty zeleno-bílých barev celkem šest bodů. A že ty body mohly opravdu zůstat v Trutnově.

Hřiště soupeře dokázal Trutnov vyloupit v Sokolově, Jindřichově Hradci a v Děčíně. Pouhých devět bodů z deseti utkání. Dobře rozjetá utkání měli Draci v Kolíně (vedení 0:2), v Táboře (nevyužité šance za stavu 2:1) nebo v Řisutech (to samé jako v Táboře). Bohužel přišla také utkání, které by Trutnov určitě nerad opakoval. Výbuch v Klatovech (9:1) a fatální porážka v Pelhřimově (7:3).

Noví vůdci, noví lídři

V mladém souboru pod taktovkou Jiřího Malinského se hledá střelec. Pavel Malý tuto roli převzal bravůrně, ale po smolných zápasech se mu moc nedaří. Celkem zatím nasbíral 15 bodů (7+8). Petr Chytráček a Jakub Luštinec nasbírali dohromady 17 bodů, což není velkolepé a asi takové, jak někdo před sezónou očekával. Nově příchozí Aleš Půlpán na své body stále čeká. Příjemným překvapením je Lukáš Kastner, který svou roli centra zvládá nad očekávání. Jeho bodový přísun se nyní zastavil na dvanácti bodech (3+9). Jisté překvapení je také ruský útočník Alexej Shamolin, kterému v týmové produktivitě patří třetí příčka se ziskem 10 bodů.

Špatná produktivita

Po úvodních kolech měl Trutnov výbornou defenzívu. Mužstvu patřila druhá příčka v obdržených brankách, čemuž napomáhali stále vynikající Josef Čáp a Ota Jeschke. Čím více se ale začaly kupit fauly, tím Trutnov vícekrát inkasoval.

V celkovém součtu vyslal Trutnov na branku soupeře 515 střel. Z toho však vytěžil pouhých 51 branek.

Brankáři Trutnova museli čelit celkem 587 střelám soupeřů, z čehož inkasovali "pouze" 59 branek. Trutnov evidentně trápí koncovka.

Stále probírané téma přesilové hry. Trutnov měl k dispozici celkem 104 početních výhod. Když si odmyslíme přibližně 10 vyloučených, kteří mohli býti vyloučeni souběžně, máme tady 94 přesilových her. A využito jich bylo pouhých 11. Ano, velmi malé a alarmující číslo.

Když si vezmeme hru v oslabení, máme tady 114 početních nevýhod. Použijeme stejný koeficient, jako tomu bylo v předchozím případě a dostaneme se na číslo 104. A z toho soupeř využil celkem 19 přesilových her.

Trutnov inkasoval ve vlastní přesilové hře celkem pět branek a naopak ve vlastním oslabení dokázal skórovat celkem třikrát. Vyšších trestů dostávali více soupeři a to celkem devět, Trutnov dostal pouhé tři vyšší tresty.

Nezbývá nic jiného než doufat, že se mužstvo HC BAK Trutnov v druhé polovině zlepší. V druhé půlce letošní sezóny nás čeká celkem deset domácích zápas a sedmkrát budou zajíždět Draci na led soupeře.

Hned v sobotu přivítáme na svém ledě rivala z Vrchlabí. Utkání začíná v 18:00 hodin. Utkání samozřejmě ponese zvýšené bezpečnostní opatření, o všem vás budeme informovat prostřednictvím našeho webu.

Partnerem utkání pak bude Rádio Černá Hora, které bude už před zápasem připraveno před Pro Hockey Arénou a o první přestávce bude režírovat soutěž fanoušků.

Děkujeme vám všem za podporu a přízeň a těšíme se na další zápasy! Redakce