|

Roman Janoušek: "Nejdůležitější gól kariéry? Doufám, že ne poslední!"

Roman Janoušek, přezdívaný "Džana", odchovanec trutnovského klubu, se po neúspěšném letním angažmá v Pardubicích vrátil zpět domů. Od začátku sezony nastupuje v barvách "A" týmu HC BAK Trutnov a brázdí ledy i v dresu provoligové juniorky. Dnes jsme si tohoto mladíka pozvali na krátký rozhovor.

Romane, nedělní zápas rohodla tvoje branka. Jak se cítíš? Je to asi nejdůležitější gól tvojí dosavadní kariéry, je to tak?

"Je to super pocit. Jsem rád, že jsem se trefil v takhle důležité chvíli. Není důležitý, kdo ten gól dal, ale hlavně že to tam spadlo. Určitě je to zatím můj nejdůležitejší gól a doufám, že není poslední."

Na Play Off tvoje pětka načasovala formu. Jak vám to společně klape?

"Určitě jsme si s klukama sedli. S Vojtou (Perutek - pozn.red.) už jsme spolu hráli dřív v juniorce a myslím, že si na ledě rozumíme. S Davidem (Smékal - pozn.red.) spolu hrajem už od přípravky, takže víme, co jeden od druhého máme, nebo spíš můžeme čekat. A co se týče obrany, tak na Ondru (Poul - pozn.red.) se Standou (Procházka - pozn.red.) se můžeme v naší lajně vždy spolehnout. Myslím si, že se nám spolu hraje dobře."

Finále si odehrál po boku Marka Zadiny, v obraně máš Standu Procházku. Jaké to je, mít vedle sebe takové zkušené harcovníky?

S Markem Zadinou jsme si zahráli spolu jen dva zápasy, ale určitě to pro mě byla výborná zkušenost. Je to vyníkající hráč. A Standa je hráč s obrovským přehledem na ledě. K tomu není co dodat. Mít vedle sebe tak zkušené hráče, to je pro mě obrovská čest a jsem za to velmi rád. Přeci jen oba mají velké zkušenosti z extraligy a já se od nich rád něčemu přiučím!"

Co by jsi vzkázal fanouškům? Jak se ti líbí jejich podpora?

Jedním slovem SUPER! Moc si vážíme jejich podpory a za to, že jsou vždycky s náma! Vážně, díky moc za to, že jste!"

Romane, děkujeme za rozhovor a přejeme tobě a celému mužstvu další úspěchy! Redakce