|

"Lušťa" se vrací! Jakub Luštinec opět oblékne dres Trutnova!

Dnes vedení HC BAK Trutnov dojednalo hostování Jakuba Luštince, který přichází z Hradce Králové do konce této sezony. Rozhovor s Jakubem uvnitř článku!

Vedení Hradce Králové v čele s Ing. Alešem Kmoníčkem dojednalo hostování Jakuba Luštince do klubu HC BAK Trutnov. Nutno zmínit, že jednání mezi kluby proběhlo velmi rychle a za jasně danných podmínek. Luštinec nastoupí příští týden proti Semechnici. Zde je rozhovor s nově příchozím forvardem.

Jakube, po loňské skvělé sezoně jsi z Trutnova odešel do Hradce, odkud se zase vracíš zpátky. Jaké zkušenosti ti angažmá v první lize dalo?

"Ano, odešel jsem, ale pokud by se tato nabídka nenaskytla zůstal bych nadále v Trutnově. Zkušenosti jsem zamozřejmě nějaké pochytil, přece jen jsem řádil po boku takovejch matadorů jako Michal Mikeska a dalších, od kterých je se vždy co učit. Tak doufejme, že to vše prodám v trutnovském klubu a přispěju k touženému postupu zpět do 2. ligy."

Oproti minulé sezoně je Trutnov letos pouze v kraji. Není to veliký skok z 1. ligy do kraje? Nelituješ svého rozhodnutí?

"Trutnov je v kraji, ale myslím si, že nic se tam tak razantního nezměnilo. To zdravé jádro tam zůstalo, což je fajn a dá se s tím pracovat. Skok to asi bude, ale měl jsem možnost odejít do Mostu na hostování do konce sezony, ale abych pravdu řekl, tak jsem včera seděl přibližně 4 hodiny nad dvouma papírama, kde bylo psáno Most vs. Trutnov a přebíral pro a proti. Nakonec tedy zvítězil Trutnov. Pokud by mi bylo 22 let tak neváhám a jdu do Mostu, ale roli hráli už i osobní důvody. A jsem rád že v hradeckém vedení to respektovali a vyšli mi vstříc. Za což děkuji."

Co Tě vlastně přimělo se vrátit do Trutnova?

"V Trutnově jsem odehrál loňskou sezonu, poznal jsem tam spoustu perfektních lidí od vedení až po fanoušky, tak to byl jeden z aspektů proč se vrátit. Hlavně taky perfektní parta v kabině, na tu srandu, co tam je už se hrozně těším. Také jsem byl domluvenej s trenéry a panem Poulem pokud by mi nevyšlo angažmá v Hk tak bych se vrátil zpět do Trutnova."

Jak se těšíš na své bývalé... nyní vlastně opět současné spoluhráče?

"No těším se, to je jasný! Přece jen jsem s nima byl stále v kontaktu, jezdil jsem je sledovat i na různá utkání a jak sem zmiňoval v minulé otázce, té srandě v kabině se nedá odolat (směje se)."

Jak si myslíš, že Trutnov letos dopadne? Soutěž je hodně vyrovnaná!

"Tabulku sleduju po každém odehraném utkání a myslím, že letos je to extrémně vyrovnané. Přece jen je v lize dost klubů, které disponují kvalitními hráči. Ať už vezmu Vrchlabí, Hronov, Nové Město, Třebechovice i Jičín a Bydžov mají hráče, kteří loni stabilně hráli 2.ligu. A jak dopadnem??? Já jsem soutěživý typ člověka a pokud budu oblékat dres Trunova tak neberu nic jiného než postup zpět do 2.ligy!!!"

Jednání mezi Hradcem a Trutnovem bylo opravdu rychlé, netrvalo ani den, co na to říkáš?

"Ano bylo to velmi rychlé. Včera zamnou přišel pan Kmoníček, že o mě mají zájem v Mostě. Nejdřív jsem to odsouhlasil, ale po tom, co se mi to rozleželo v halvě a začal nad tím přemýšlet, jsem mu zavolal, jestli by se nezlobil, ale že bych rád ukončil profi kariéru a šel do kraje. Pan Kmoníček mi vyšel naprosto vstříc, nic mi nerozmlouval. Přece jen jsme dospělí lidé. Jsem ale rád, že jsem v HK tu šanci dostal. No a dneska se to vše dotáhlo do finále takže bylo to rychlé."

Jak se těšíš na fanoušky? Letos jsou opět lepší a lepší!

"Na fanoušky se těším, jelikož jsem byl na zápase ve Dvoře Králové a tam vytvořili naprosto domácí atmosféru.Fandili celej zápas, což bylo parádní. Slyšel jsem, že i skvělá kulisa byla v zápase s Vrchlabím. Doufám že jich bude chodit víc a víc, jelikož ten hokej hrajem také pro ně. TAKŽE CHODTĚ NÁS PODPOŘOVAT A MY SE VYNASNAŽÍME ABY JSTE ODCHÁZELI ZE ZIMNÍHO STADIONU VE VÍTĚZNÉ NÁLADĚ!!! Díky!"

My děkujeme za rozhovor a přejeme hodně štěstí v dresu HC BAK Trutnov s číslem #69!

Redakce