|

MS v in-line hokeji Pardubice: Hokejový Trutnov má zde zástupce! Za Slovinsko zde působí opora Peter Škrabelj!

V pondělí jsme navštívili utkání Mistrovství světa v in-line hokeji, Slovinsko vs. USA, které se konná v Pardubicích. I Trutnov má zde svého zástupce. Brankářská dvojka reprezentace Slovinska Peter Škrabelj.

Když se řekne jméno Peter Škrabelj tak trutnovské fanoušky napadne jediná věc - domácí miláček publika a skvělý brankář. Tento borec působí v Trutnově již dvě sezony a stal se jedním z nejlepších brankářů II. ligy ČR.

Peter jako již každoročně nastupuje v reprezentaci Slovinska v in-line hokeji. Reprezentace hokejová mu zabouchla vrátka těsně před startem MS v Bratislavě, když se nevešel mezi tři nejlepší brankáře Slovinska. V reprezentaci in-line hokeje ale nováčkem není. Působí tam již několik let. Na předchozích šampionátech nastupoval jako jednička v brance, ale tento šampionát dosud neokusil. Za Slovinsko chytá výborný brankář Gasper Krošelj, který působí v Medveščaku Záhřeb (Chorvatsko). V týmu Slovinska se objevuje také známý kanonýr NHL Anže Kopitar, ale na letošním šampionátu chybí kvůli zranění kotníku.

Peter Škrabelj v rámci letní přípravy okusil i Rakousko - liga in-line hokeje. Až skončí šampionát, bude se připravovat od 4.7 v Trutnově již bez koleček a na ledě.

Peter Škrabelj v dresu Slovinska na rozcvičce proti USA (prohra 2:4)

Všechna práva na tento článek si vyhrazuje HC DRACI o.s. Kopírování článku je zakázáno! op